De SJIG organiseert veel meer concerten nu De Troubadour geen jazzconcerten meer doet. Het bestuur becijfert dat er de komende jaren fl 85.000 jaarlijks nodig is. Voor dit jaar is er fl 57.385 gemeentelijke subsidie voor de reguliere concerten en nog eens fl13.000 voor de Groningen Manifestatie (Sterrebos).
Vanwege de toegenomen activiteiten wordt het bestuur uitgebreid voor de coördinatie van de Spieghelconcerten en voor het toegenomen PR-werk. Geen nieuws dit jaar over het landelijk netwerk dat vorig jaar zo enthousiast is opgestart.
Het bestuur is bang voor herstructurering van het “culturele veld” in Groningen en daarmee ook met de vermindering van subsidies voor de muzieksector terwijl de mogelijkheid om daarop invloed uit te oefenen ook lijkt af te nemen.
Aan het eind van het jaar brengt de provincie Groningen een Kunstnota (“De kunst van het kiezen”) uit waarin meer budget voor cultuur wordt aangekondigd en per 1 januari 1985 de opheffing van de Culturele Raad. Gedeputeerde Staten willen meer aandacht voor pop, jazz en film en wat jazz betreft steunt de provincie de Stichting Jazz in Groningen en Stichting ZEBRA. Er komt fl 25.000 voor jazzworkshops beschikbaar. SJIG en ZEBRA gaan er volgend jaar mee aan de slag.
Concerten
De SJIG realiseert zelf naast de workshops onder leiding van Bé Meiborg en Erik Huele in totaal 51 concerten dit jaar. Op het eigen podium in De Spieghel o.a.: Buddy Tate, Frank Wes, Pierre Courbois, Cedar Walton, Barney Kessel en Dick de Graaf .
Sem en Eddy verzorgen een 78 toeren-avond zoals ze dat jaren later ook ter afsluiting van de jaarlijkse ZomerJazzFietstour zouden gaan doen.
Broeikasconcerten o.a. het Oldambster Swing Triplet, Toeters en Trommels, gitarist Jan Kuiper en de Bé Hegen Blues Band.
In het Sterrebos o.a. Martin van Duynhoven, de Noodband, het Loek Dikker Waterland Oktet en trompettist Wolter Wierbos.
Op 15 januari organiseert ze samen met De Oosterpoort de Groninger Jazzdag met een 10-tal lokale groepen, o.a. het Frans Vermeerssen Trio, Alan Laurillard met z’n kwintet en
JazzMarathon
De 11e JazzMarathon dreigt te vervallen, maar dank zij veel protest vanuit de kunst- en muziekwereld vindt er toch een JazzMarathon plaats, maar slechts 2 dagen, de bluesdag komt te vervallen. Uit protest tegen de dreigende sluiting van de jaarlijkse marathon wordt dit jaar in samenwerking met de SJIG de Henri de Wolfprijs (ook wel Forma Aktua jazzprijs) ingesteld die in 1985 voor het eerst zal worden uitgereikt.
Op de Marathon treden o.a. op: de Tam Tam Fanfare, Moire Music van Trevor Watts, het trio van trompettist Paul Smoker (VS), zangeres Rhodessa Jones en saxofonist Idris Ackamoor, 29th Street Saxophone Orchestra, het Max Roach Quartet, Andrew Cyrille en uit Japan het Eastasia Orchestra.